Urologie

Minimaal invasieve Holmium lasers

Minimaal invasief

Doeltreffende minimaal invasieve laserapparatuur voor urologische ingrepen

Gebruikersvriendelijk en snel

Snelle behandeling en snel herstel

Innovatieve MOSES technologie

Gepatenteerde, innovatieve MOSES technologie

Doeltreffende, minimaal invasieve urologische laserapparatuur

Vergroting van de prostaat is een natuurlijk verschijnsel. Doorgaans ontwikkelt prostaatvergroting zich pas op latere leeftijd. Daar het op langere termijn kan leiden tot ernstige nier- of blaasproblemen, is een invasieve ingreep soms noodzakelijk. Holmium lasers kunnen worden ingezet bij de behandeling van vergrote prostaten.

Nierstenen ontstaan wanneer onoplosbare urinekristallen samenklonteren. Mogelijke oorzaken van nierstenen zijn erfelijke belasting, slechte voeding, wederkerende urineweginfecties of stofwisselingsziekten. Aan de vernauwde zones in de urineleider kunnen nierstenen de doorgang versperren, met ernstige klachten als gevolg. Nierstenen kunnen gefragmenteerd en verpulverd worden met een holmium laser.

Gedurende de chirurgische ingreep wordt via de urethra een zeer dunne endoscoop met een laserfiber ingebracht, tot in de prostaat, waarna de chirurg het weefsel dat het urinekanaal blokkeert kan verwijderen door middel van de laserfiber.

Innovatieve MOSES technologie

Holmium lasers worden gebruikt om grote delen overtollige prostaatweefsel weg te snijden tot aan het prostaatkapsel. Na enucleatie wordt het weefsel verwijderd door middel van een mechanische weefsel morcellator. Holmium lasers worden doorgaans ingezet bij de behandeling van middelgrote tot grote prostaten. Met een Holmium laser worden uiterst rappe en korte pulsen van maximaal 500 microseconden gegeven, waarmee veel energie kan worden opgewekt. Een Holmium laser werkt prettig en tijdbesparend.

Vernieuwend binnen de urologie is de gepatenteerde, innovatieve MOSES technologie. Het verschijnsel van het verdampen en imploderen van water waardoor een schokgolf ontstaat, dat ontstond bij het gebruiken van een holmiumlaser, is geperfectioneerd. Moses technologie is een veilige en doeltreffende wijze waarbij er minimale kans bestaat op complicaties

Laserapparatuur

  • Minimaal invasief
  • Gebruikersvriendelijk en snel
  • Innovatieve MOSES technologie

Uroflowmeters

  • Met automatische artefact detectie
  • Draadloos of via kabelverbinding
  • Resultaten direct op papier of digitaal

Urodynamica systemen

  • Effectief urologisch onderzoek
  • Geavanceerde systemen
  • Eenvoudig in gebruik