Instrumentarium

FAROMED PowerLED | Draadloze voorhoofdslamp

FAROMED PowerLED | Draadloze voorhoofdslamp

Met zijn lichtgewicht en uitgebalanceerd ontwerp is de PowerLED voorhoofdslamp van FAROMED geschikt voor lang en veelvuldig gebruik. Door de heldere en scherpe lichtspot past hij bij elk onderzoek.

Comfortabel ontwerp

Multidisciplinair inzetbaar

Toepasbaar in steriele omgeving

Waarom is de PowerLED zo breed inzetbaar?

Multidisciplinair gebruiksgemak

Om net dat beetje extra zicht in de lichaamsholtes te creëren, worden voorhoofdslampen ook vaak op de OK gebruikt. In dat geval komt er een belangrijk aspect bij, namelijk reiniging en sterilisatie. Deze hoofdlamp heeft een strak en hygiënisch ontwerp waardoor hij geschikt is voor gebruik op de OK.

In een steriele omgeving wil de arts de mogelijkheid hebben om de lamp te focussen. Bij andere voorhoofdlampen is de hoofdlamp niet te focussen op de OK, omdat ze niet te reinigen zijn. Contact met de hoofdlamp is in het steriele gebied dan ook niet wenselijk. Dit is op te lossen door het toevoegen van een desinfecteerbaar handvat. Hiermee kan de arts zelf de voorhoofdslamp instellen in het steriele gebied. Het handvat kan vervolgens los worden geklikt en in de sterilisatieprocedures worden opgenomen.

Plaatje 1 Powerled
PowerLED plaatje 2

Betaalbare veelzijdigheid

Deze voorhoofdslamp heeft een hoge batterijcapaciteit en is ook leverbaar met dubbele batterijpacks voor 7 uur onafgebroken gebruik. Ideaal voor een volle agenda op de polikliniek of operatiekamer. Dankzij deze verwisselbare batterijpacks is er vrijwel geen downtime meer, omdat er altijd een opgeladen batterij bij de hand zal zijn. Zo kunt u een volledige werkdag door blijven gaan, zonder teveel hinder.

Met deze koudlicht voorhoofdslampen met LED technologie heeft u een betaalbare voorhoofdslamp. Er zijn verschillende samenstellingen mogelijk, waardoor er altijd een geschikt exemplaar voor u bij zit. Wilt u meer informatie of een demo exemplaar ontvangen? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

De voordelen van de PowerLED

 • Lichtgewicht en uitgebalanceerd ontwerp
 • Heldere en scherpe lichtspot
 • Hoge batterijcapaciteit
 • Hygiënisch door desinfecteerbaar handvat
 • Betaalbare kwaliteit
Powerled product

PowerLED voorhoofdslamp

Specificaties

Batterijcapaciteit Leverbaar met dubbele batterijpacks voor 7 uur onafgebroken gebruik
Ontwerp Strak en hygiënisch met los te klikken en te reinigen desinfecteerbaar handvat
Licht Koudlicht met LED technologie

Trachealator

Trachealator

Tracheale stenose presenteert zich vaak als een acute situatie. In 90% van de gevallen wordt de stenose (onbedoeld) veroorzaakt tijdens een medisch onderzoek of behandeling. Risicovolle, complicerende operatieve behandelingen van tracheale stenose kunnen leiden tot resectie en tracheotomie. Ballondilatatie met de Trachealator is een niet operatief alternatief met een zeer laag risico.

Veiligheid door continue beademing

Minimaal risico is op rupturen

Effectiever dan traditionele instrumenten

Het niet-occlusieve antwoord bij trachea dilatatie: de Trachealator

Veiligheid en minimaal risico

Met de revolutionaire Trachealator kan een patiënt met tracheale stenose tegelijkertijd worden geventileerd en gedilateerd zonder occlusie van de luchtwegen. Dit vermindert aanzienlijk risico’s en complicaties voor zowel de patiënt als de arts.

Traditionele dilatatieballonnen hebben een grote kans op het veroorzaken van rupturen. Ook verhogen zij het risico op barotrauma of hypoxisch letsel. Deze dilatatieballonnen zorgen voor volledige occlusie, waardoor beademing niet mogelijk is. Zo is er onvoldoende tijd, waardoor voldoende dilatatie van de trachea wordt beperkt. De Trachealator bevat een balloncluster dat, wanneer opgeblazen, een centraal lumen heeft om afsluiting van de luchtwegen tijdens het dilateren te voorkomen.

Logo's trachealator
plaatje trachealator 2

Effectiever dan traditionele instrumenten

Een vroeg ontdekte stenose heeft een significant grotere kans om te worden opgelost als deze onmiddellijk wordt behandeld. Dergelijke noodgevallen vragen om een veilige interventie voor toegang tot de luchtweg. Ballondilatatie met behulp van de Trachleator biedt uitkomst. De Trachealator is reeds succesvol gebleken bij het dilateren van luchtwegstenose.

De Trachealator kan onder meer een aanwinst zijn voor NKO- en IC-artsen voor het dilateren van de trachea. De Trachealator is ook uitermate geschikt voor longartsen voor het dilateren van de hoofdbronchi. Ook op geriatrie afdelingen kan het een waardevolle toevoeging zijn, omdat het instrument en de toepassing ervan ook zeer geschikt is voor ouderen en zwakkeren, waaronder mensen met obesitas en longproblemen.

Het ideale alternatief

 • Veiligheid voor de patiënt
 • Minimaal risico op rupturen
 • Effect van het dilateren beter is dan bij traditionele instrumenten
Trachealator-juist-1

Trachealator

Specificaties

Balloon diameter 6 - 18 mm
Balloon length 30 - 40 mm
Nominal pressure 6 atm
Rated burst pressure 14 atm
Working length 650 mm
Shaft diameter 2,3 - 3,5 mm
Guidewire compatibility 0,018" - 0,035"
Package unit 1 pc
Trachealator

Homoth VNG Systeem | Videonystagmografie Bril

Homoth VNG Systeem | Videonystagmografie Bril

Wanneer iemand last heeft van een oog dat snel trilt, wordt dat ook wel een wiebeloog of triloog genoemd. De officiële benaming voor deze stoornis is nystagmus. Een evenwichtsstoornis kan de oorzaak zijn. Met behulp van een VNG bril of VideoNystagmoGrafie bril, kan de diagnose worden gesteld. Dit komt doordat een VNG bril technieken gebruikt waarbij de patiënt niet focust op een vast punt. Hierdoor kan de nystagmus niet onderdrukt worden.

Oogbewegingen worden automatisch in beeld gebracht en geanalyseerd. Het applicatieprogramma is uitgerust met een patiëntendatabase die alle gegevens bevat, zoals basispatiëntgegevens, onderzoek specifieke gegevens en testgegevens. Met een druk op de knop is deze beschikbaar voor de gebruiker.

Real time beelden

Beelden direct in het EPD

Verscheidene testen

Waarom nystagmografie met een Videonystagmografie (VNG) bril?

Realtime beelden

Videonystagmografie is een diagnostische methode, die wordt gebruikt voor de differentiële diagnose van evenwichtsstoornissen. Dit gebeurt door het vastleggen van oogbewegingen. Het sensomotorische systeem is verantwoordelijk voor een intact evenwichtsgevoel. Het centrale onderdeel is de vestibulo-oculaire reflex (VOR). Stoornissen in dit systeem kunnen leiden tot duizeligheid en een verminderd evenwicht. Computertechnologie leent zich positief voor het vereenvoudigen van complexe nystagmografie analyse. Daartoe wordt de VNG via een USB 2.0-interface op een pc of notebook aangesloten. Het zeer specifieke algoritme is in staat om de pupil in een oogbeeld te identificeren en te parametreren. Zelfs ogen met make-up kunnen worden gemeten. Oogbewegingen worden automatisch afgebeeld en geanalyseerd.

VNG nystagmografie test

Beelden direct in het EPD

Het applicatieprogramma is gebaseerd op een patiëntendatabase. Deze bevat alle gerelateerde gegevens, zoals basispatiëntgegevens, onderzoeksspecifieke gegevens en testgegevens. Met één druk op de knop zijn deze beschikbaar voor de gebruiker. Het programma analyseert de testgegevens onafhankelijk en presenteert deze samen met het videobeeld van het oog van de patiënt op een monitor. In de basisversie biedt het programma tests voor spontane nystagmus en calorieën, evenals positionele nystagmus-tests. Uitbreiding met saccadische, optokinetische en draaistoeltesten is op elk moment mogelijk.

Meerdere testen

Dit VNG systeem maakt het mogelijk om diverse andere testen aan te bieden. Een voorbeeld van zo’n test is een oculomotore test. Hierbij worden lichtstippen en speciale patronen vertoond. Op de bril zit een knop waarmee het systeem eenvoudig en rechtstreeks kan worden aangepast aan de individuele patiënt. De metingen kunnen op uw monitor worden getoond en het software systeem kan de resultaten op een overzichtelijke manier evalueren.

De software analyseert de testgegevens onafhankelijk en presenteert deze op een monitor samen met het videobeeld van het oog van de patiënt. In de basisversie biedt het programma tests voor spontane nystagmus en calorieën, evenals positionele nystagmus-tests. Uitbreiding met saccadische, optokinetische en draaistoeltests is op elk moment mogelijk.

VNG nystagmografie test 3

Gebruiksvriendelijke controle van nystagmus met:

 • Real-time beeld van de ogen
 • Verbeterd beeldverwerkingsalgoritme
 • Automatische nystagmus-detectie
 • Berekening van alle relevante parameters
 • Verbeterde automatische artefactafwijzing
 • Volledig automatische testreeksen
 • Gedetailleerde resultatenafdruk
VNG systeem

Homoth VNG Systeem

Specificaties

System PC-module
System requirements PC or Laptop with Intel Core i5 Processor. 2,2 GHz, 2 GB RAM, 1 GB grafic card, min. 2x USB 2.0, Monitor: 1600 x 900 Pixel, compatible with Windows XP/ 7, 8 or 10 (32/64 Bit)
Sample rate Binocularly 100 Hz (100 images/s)
Resolution 0,1°
Camera 1280 x 1024 Pixel
Video recording: Automatic nystagmus detection
Video mask Sharpness adjustment, stable binocularly video goggle with mask cover, mirror adjustable in 3 steps, soft cushion for optimal and comfortable fit
Tests Spontaneous nystagmus, position/ positioning test, caloric irrigation, optokinetics
Accessoires Video mask with connection cables, foot pedal, installation-CD, manual