Schimmelnagels

GME LinScan 808nm diode laser | Ontharing met scannertechnologie

  • Geoptimaliseerde modi voor ontharing
  • Onychomycose behandeling
  • Hoogwaardig systeem

ARC FOX III | Schimmelnagel Laser

  • Compact en krachtig
  • Direct resultaat zichtbaar
  • Bewezen doeltreffend

Het meest doeltreffende antwoord op schimmelnagels!

  • Doeltreffende behandeling
  • Richt zich op de schimmel
  • Pijnloos en zonder bijwerkingen

Schimmelnagels is een schimmelinfectie aan de nagels die aan handen en voeten kan ontstaan. Het is moeilijk te bestrijden infectie. Traditionele schimmelnagelmiddelen komen niet tot de bron van de infectie en een straffe medicijnenkuur heeft veel bijwerkingen en is niet voor iedereen geschikt.

Schimmelnagels

Een schimmelnagel of onychomycose is een verhoornde (verdikte), verkleurde, brokkelige nagel die aangetast is met een schimmelinfectie. Deze schimmels of dermatofyten bevinden zich in warme, vochtige omgevingen zoals douches en badkamers.

Wie voetschimmel heeft, krijgt vaak ook te maken met onychomycose of schimmelnagels. Huidschimmels zijn dol op keratine of hoorn, en vinden het voetklimaat aantrekkelijk genoeg om ook in de keratinelaag van de nagels te nestelen. De schimmel zet zich over van de voet naar de nagels en wreet zich dan geleidelijk in. Dit resulteert indien onbehandeld in een witgele tot bruinzwarte nagel. Sommige schimmelnagels zijn daarbij ook sterk verdikt of verhoornd, waardoor de nagel broos en misvormd wordt.

Moeilijk te bestrijden

Onychomycose is besmettelijk en wordt doorgaans overgezet in warme, vochtige plaatsen zoals douches, badmatten of sportkleedkamers. Daarnaast hebben huidschimmels ook vaak vrij spel bij mani- en pedicure, wanneer deze hun instrumentarium niet of onvoldoende steriliseren. Desinfecteren met ontsmettingsvloeistof of ultrasone golven is immers onvoldoende, daar deze de schimmelinfectie slechts reduceren. Om onychomycose te vernietigen dienen instrumenten dus steeds lang en heet genoeg gesteriliseerd worden. Onychomycose kan effectief behandeld worden door middel van lasertherapie.

Schimmelnagels effectief behandelen

Schimmelnagels zijn doorgaans moeilijk om te behandelen en de klassieke behandelmethode is niet altijd even doeltreffend. Bovendien zal vaak orale medicatie voorgeschreven worden, welke nevenwerkingen kunnen veroorzaken. Schimmelnagels kunnen in vele gevallen behandeld worden middels een laserbehandeling, daar bij deze behandeling geen behoefte is aan orale antimycotica.

Schimmelnagels kunnen snel en effectief worden behandeld met een schimmelnagellaser. Deze komt op de plek van de schimmel en brengt geen schade aan, aan omliggend weefsel. De schimmelnagellaser produceert warmte, hier kan de schimmel niet goed tegen. De warmte wordt lokaal op de aangedane nagel gericht. De warmte komt een aantal millimeter diep tot in de matrix en het nagelbed, waar traditionele methodes niet goed kunnen komen. Door de warmte van de laser op de nagel en in het nagelbed en de matrix kan de schimmel zich niet meer voortplanten en sterft hij uit. Wanneer de lasertherapie consequent wordt aangevuld met een antischimmelmiddel om invloeden van buitenaf te beperken, zal er binnen enkele maanden weer een gezonde nagel groeien. Het resultaat na 9 tot 12 maanden is een gezonde nagel.