Afslanken

INDIBA EDNA Pro Max | Deep Beauty RF

 • 360º koeling en vacuüm
 • Zeven doeltreffende behandelkoppen
 • Behandel twee zones tegelijk

CM Slim | Contour Master

 • Vetverlies én spieropbouw tegelijkertijd
 • Geen hersteltijd en niet-invasief
 • Gemakkelijk en veilig in gebruik

CLASSYS Clatuu 360 | Cryolipolyse Apparaat

 • 360º koeling
 • Constante diepe koeling
 • Behandel twee zones tegelijk

LUMENIS NUEra | Radiofrequentie (RF)

 • Diverse huidproblemen behandelen
 • Resultaten voor gezicht, hals en lichaam
 • Temperatuurgestuurde RF voor optimaal resultaat

CLASSYS Clatuu Alpha | Cryolipolyse Apparaat

 • 360º koeling en vacuüm
 • Zeven doeltreffende behandelkoppen
 • Behandel twee zones tegelijk

Afslanken door overtollig vet en cellulitis te lijf te gaan!

 • Ongewenste ophoping van vet
 • Storende cellulitis
 • Afslanken zonder operatie

Naarmate we ouder worden vermindert de natuurlijke elastine-, hyaluron- en collageenproductie, waardoor de huidelasticiteit geleidelijk aan zal vervagen. Verslapping van de huid in het gelaat verstoort de contouren van bv. wenkbrauwen, jukbeenderen, kin of nek. Verslapte huid aan het lichaam is vaak zichtbaar bij bovenarmen, dijen, buik of love handles. Een goede lichamelijke verzorging en gezonde voeding vormen de basis van mooi verouderen. Ondanks dat dragen onder andere vermindering van de elasticiteit van de huid en de vochtdoorstroming van het lymfestelsel of een gebrek aan tijd om love handles weggesport te krijgen ertoe bij dat er onvrede ontstaan aangaande de contouring van het het lichaam.

Overtollig vet

Vetweefsel is als een kachel, het zorgt ervoor dat ons lichaam warm blijft, ook zorgt het voor de contouren van ons lichaam en dat organen op de juiste plek blijven. Een teveel aan vetweefsel kan echter zorgen voor schaamte en onzekerheid. Veel mensen hebben last van overtollig vet. Bij mannen bevindt zich dit vaak op de buik, bij vrouwen naast de buik ook vaak op de heupen. Ook de zogenaamde love handles, de onderrug, bovenarmen en de dijen zijn lichaamslocaties waar overtollig vet zich veelal voordoet.

Overtollig vet ontstaat wanneer een lichaam consequent meer energie krijgt dan het verbrandt. Ook aanleg of erfelijkheid kunnen een rol spelen bij het ontstaan van overtollig vet. Ook mensen die slank kunnen last hebben van overtollig vet. Bij hen is sprake van ongewenste, plaatselijke, hardnekkige vetrollen, welke ze niet met de juiste voeding en beweging kwijtraken.

Cellulitis

Cellulite – in de volksmond ook sinaasappelhuid genoemd – is een cosmetische term voor het omschrijven van een oneven huidoppervlak. Cellulite is een volkomen ongevaarlijke malformatie van onderhuids bindweefsel en mag niet vergeleken worden met de medische indicatie cellulitis, welke een ontsteking aan de onderste lagen van het onderhuidse bindweefsel is.

Het onderhuidse vetweefsel bestaat uit lapjes vet die door bindweefselvezels worden onderverdeeld. Bij vrouwen wordt het patroon van desbetreffende vezels beïnvloed door het hormoon oestrogeen, waardoor ze bindweefselvezels ontwikkelen die loodrecht op de huid zijn geplaatst. Elke aanhechting trekt de huid naar beneden, waardoor de vetlaag ertussen de huid naar boven toe bolt, tot het punt waar de volgende aanhechtig de huid weer naar beneden trekt. De reden hiervoor is dat vrouwen tijdens een zwangerschap snel belangrijk reservevet kunnen opslaan. Mannen hebben uiteraard ook onderhuids vetweefsel, maar het patroon van mannelijke bindweefselvezels is opgebouwd uit diagonale en dwarslopende vezels. Dit is meteen ook de reden waarom (goedkope en dure) crèmes en zalfjes niet werken tegen cellulite. Ze trekken immers niet genoeg in en komen al zeker niet diep genoeg in het vetweefsel om daar een weerspannig vezelnetwerk te herstructureren.

Oplossingen voor plaatselijk afslanken

Een goede lichamelijke verzorging en gezonde voeding vormen steeds de basis van mooi verouderen. Soms ontbreekt het ons echter aan tijd om bv. die love handles of dubbele kin weggesport te krijgen. Hardnekkig subcutaan vet kan eventueel behandeld worden door middel van mechanische body contouring. Figuurcorrectie, body contouring of body sculpting kan toegepast worden middels diverse niet-invasieve technologieën, zoals warmte (ultrasound, radiofrequentie) of koude (cryolipolyse).  Daarnaast kan mits niet-chirurgische HIFU huidverstrakking ook verslapte huid doeltreffend behandeld worden.

Cryolipolyse is een niet-chirurgische figuurcorrectie technologie huid door subcutane vetcellen (adipocyten) langdurig bloot te stellen aan koude. De lichaamseigen vreetcellen (macrofagen) zullen deze vernietigde vetcellen daarna opruimen. (apoptose). De kwaliteit van de cryolipolyse apparatuur is een belangrijk om het gewenste eindresultaat te bekomen.

Een niet-chirurgische facelift is een innovatieve esthetische behandeling die door middel van HIFU ultrasound diverse zones van het gelaat een niet-invasieve lifting geeft. Bij een HIFU behandeling worden via gericht ultrasoongeluid, energiepulsen in de diepere lagen van de huid afgeleverd. Hierdoor zal de natuurlijke aanmaak van collageen gestimuleerd worden, waardoor de huid geleidelijk gelift wordt. Vrij snel na de behandeling zal u merken dat de huid steviger aanvoelt. De behandeling werkt echter nog enkele maanden door, waardoor de huid na een half jaar nog meer verstrakt en gelift zal worden. HIFU huidverstrakking behandelingen steeds onder voorbehoud van medisch consult. Contacteer uw dermatoloog of esthetisch arts voor persoonlijk advies. High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) is uniek daar het op een veilige en gecontroleerde manier energie kan afleveren, op precies de juiste dieptes voor huidverstrakking. In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie, die de huid van buitenaf penetreren, werkt HIFU van binnenuit om de huid te verstrakken. Naarmate de te behandelen lichaamszone kan het toestel hoog gefocusseerde ultrasoon-energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen. Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine diep in de huid gestimuleerd, zonder downtime.